O2 FL - przegląd

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • voltar
    L&K
    • 2009
    • 1107
    • Octavia II (1Z3)
    • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez kecaj
    voltar, napisałem, że jest to furtka. którą może a nie musi wykorzystac serwis.
    Tylko ze raczej nie maja do tego podstaw jezeli przekroczenie bedzie rozsadne.
    Jezeli natmoiast pojezdzisz dluzej i zatrzesz silnik no to jasne ze to wykorzystaja tyle ze wykorzystali by takze wtedy gdybys nie dolal na czas oleju i zatarl silnik zanim zaswiwcil sie service.

[ Dodano: Wto 17 Sie, 10 16:37 ]
    Zamieszczone przez winni77
    No właśnie nie do końca to chyba tak działa... u mnie przez ostatnie 3kkm głównie miasto, odcinki ~10km. Mam przejechane już prawie 8kkm, a komp pokazuje mi 23500
    To bardzo dziwnie ci pokazuje komp, ewentualnie te odcinki nie były takie krótkie jak ci sie wydaje. Nie wymieniales przypadkiem oleju po 2-3 tys ?
    PS Juz doczytalem ze zmieniales po 1600 km . Wiec to ci wydluza oczywiscie przebieg ale nie wiem czy az o tyle. Sam podobnie jak producent nie widze potrzeby zmieniania oleju po pierwszych 2 tys.km

[ Dodano: Wto 17 Sie, 10 16:40 ]
    Zamieszczone przez Morgoth
    Policzmy. Zrobiliśmy Skodziną ok 7.000 km, tylko raz wlewałem płyn ... to sam policz
    chyba raczej nie w sezonie jesienno zimowym bylo to dolanie ...

[ Dodano: Wto 17 Sie, 10 16:42 ]
    BTW pamiętam jak odbierając którąś Toyotę, pan sprzedawca podniósł maskę i pokazał mi gdzie mam wlewać płyn do spryskiwaczy. Spytałem go "a olej"? A po co to panu, przecież silnik Toyoty nie bierze oleju.
    Dosyc glupie wytlumaczenie mechanika. tzn dosyc naiwne. Ten silnik akurat nie bral oleju jak piszesz ale przeciez nie z kazdym silnikiem Toyoty tak jest.
    Ja bym sie w kazdym badz razie zaczal smiac po takim tekscie

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• dudek_t
      L&K
      • 2008
      • 1421

Pierwsze słyszę z tym otwieraniem maski. Zrobiłem na bank więcej niż 5000km bez otwierania (wyjazd urlopowy) i dalej pokazuje mi do przeglądu 11000km (obecny przebieg 49000km). Pierwszy przegląd też mi wyznaczył po 30000km.
      Auto użytkowane głównie w trasie i z tego co słyszałem komputer bierze pod uwagę ilość uruchomień silnika a nie częstotliwość otwierania maski (zresztą po jakiego czorta to by było?????).

Komentarz

• Morgoth
        L&K
        • 2010
        • 1116

Zamieszczone przez voltar
        Morgoth napisał/a:
        Policzmy. Zrobiliśmy Skodziną ok 7.000 km, tylko raz wlewałem płyn ... to sam policz

chyba raczej nie w sezonie jesienno zimowym bylo to dolanie ...
        Zdecydowanie nie, Octę odebrałem 31 maja, czyli jakieś 10-11 tygodni temu

BTW strasznie mało płynu weszło. Niby w instrukcji stoi że jak są spryskiwacze reflektorów to zbiornik ma (bodaj) 5,5 litra, a jak nie to tylko 3,5, a ja mam spryskiwacze i weszło ok 3,5 l. Zawiodłem się :?
        Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
        G.B.Show

Komentarz

• loyd
          RS
          • 2010
          • 2342

A najbardziej w.......y jest brak kontrolki płynu do spryskiwaczy.

Jak bym wiedział, że nie ma takiej dupereli to bym se zapłacił za te spryskiwacze reflektorów

Komentarz

• Morgoth
            L&K
            • 2010
            • 1116

Zamieszczone przez loyd
            Jak bym wiedział, że nie ma takiej dupereli to bym se zapłacił za te spryskiwacze reflektorów
            Jak to zapłacił. A nie masz?
            Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
            G.B.Show

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

loyd, A co to za wersje masz ??

Elegance musi miec, a jak nie ma to trzeba zakodowac, bo czasem bywa ze w liczniku nie jest to ustawione
              Spritmonitor.de

Komentarz

• loyd
                RS
                • 2010
                • 2342

Mam ambiente z większością dodatków do elegence (m.in brakuje właśnie tego).

Komentarz

• AdamB
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 8030
                  • Octavia IV (NX3)
                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez loyd
                  Mam ambiente z większością dodatków do elegence (m.in brakuje właśnie tego).
                  To nie lepiej było kupić wersję Elegance, różnica 6 tyś , a jak dobierałeś dodatki to ile zaoszczędziłeś? samle koła 16" to dopłata 2500zł, radio swing 1500zł, climatronic 1800zł, a gdzie reszta?
                  Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Morgoth
                    L&K
                    • 2010
                    • 1116

Zamieszczone przez loyd
                    Mam ambiente z większością dodatków do elegence
                    Byłem przekonany, że masz Elegance Toś zaoszczędził :roll:
                    Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• kecaj
                      RS
                      • 2009
                      • 1511
                      • Superb II (3T4)

W jedny z wątków Kolega Krzycho-63 prezentował poniższy rysunek, który przedstawia schemat czujników mających wpływ na zmienny przegląd międzyokresowy.
                      Krótki opis (bardziej doswiadczonych proszę o korektę)

G266 - czujnik poziomu i temperatury oleju
                      G22 - czujnik pedału przyspieszenia
                      N12 - czujnik hamowania
                      Czujnik zamka klapy silnika
                      Czujnik zużycia paliwa
                      Czujnik upływu czasu J285

Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• loyd
                        RS
                        • 2010
                        • 2342

Zamieszczone przez loyd
                        Mam ambiente z większością dodatków do elegence
                        Byłem przekonany, że masz Elegance Toś zaoszczędził :roll:
                        Miałem budżet 70 kpln. W tej kasie musiałem się zmieścić łącznie z oponami zimowymi, ubezpieczeniem i lakierem metalik.

Kalkulowałem na różne sposoby i nie wychdziło elegance + w/w dodatki.

A zwiększyć budżetu nie chciała żona.

Komentarz

• Morgoth
                          L&K
                          • 2010
                          • 1116

Zamieszczone przez loyd
                          Miałem budżet 70 kpln. W tej kasie musiałem się zmieścić łącznie z oponami zimowymi, ubezpieczeniem i lakierem metalik.
                          Nie bardzo rozumiem po co Ci opony zimowe ... chyba że odbierałeś w śnieg. Ja z oponami czekam do zimy, zawsze to wydatek ~1500 PLN przekłada się na później.

Zamieszczone przez loyd
                          A zwiększyć budżetu nie chciała żona.
                          Ty jej też nie zwiększaj udziału w różnych inwestycjach/decyzjach Ty jedź do ulubionego Sharm, a ona na działkę pod miasto
                          Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• loyd
                            RS
                            • 2010
                            • 2342

Miało być 70 kpln jako całość i tyle.

Szczerze powiedziawszy sam nie chciałem też zwiększać za bardzo budżetu, bo przy np. przy 73 - 75 kpln zacząłem się zastanwiać na paskiem.

Akurat jakaś promocja była w wieśwagenie - 80 klpn za paska z komplentym wyposażeniem (łącznie z biksenonami i nawigacją) + silnik 1.4 tsi.

A na skodę trafiło w zasadzie tylko dlatego, że nie było w tych pieniądzach niczego z większym bagażnikiem (dzieciak w drodze )

Komentarz

• Morgoth
                              L&K
                              • 2010
                              • 1116

Zamieszczone przez loyd
                              Akurat jakaś promocja była w wieśwagenie - 80 klpn za paska z komplentym wyposażeniem (łącznie z biksenonami i nawigacją) + silnik 1.4 tsi.
                              Wychodzący model niech sobie sami kupują.

Zamieszczone przez loyd
                              A na skodę trafiło w zasadzie tylko dlatego, że nie było w tych pieniądzach niczego z większym bagażnikiem (dzieciak w drodze )
                              Wiesz, źle nie wybrałeś, a spryskiwacze reflektorów nie są niezbędnym dodatkiem, za to szybciej płynu ubywa.
                              BTW gratuluję dziedzica/dziedziczki.
                              Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• loyd
                                RS
                                • 2010
                                • 2342

Choć moim pierwotnym planem był srolf 1.4 tsi 160 km.

Jednak żona niecierpi tych samochodów (golfów wogóle - twierdzi, że są dla ......) a trzeba też wziąść pod uwagę, że za kilka lat obecni posiadacze "trójeczek" zaczną jeździć "szósteczkami" i była by lipa jak nie wiem co (dzisiaj zaczynają jeździć czwórkami). Ostatecznie golf poległ ze względu na bagażnik (niewiele większy niż w mojej Corsie C).

Komentarz

• Morgoth
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1116

Zamieszczone przez loyd
                                  Choć moim pierwotnym planem był srolf 1.4 tsi 160 km.
                                  Z Golfów dla rodzinki to tylko Golf Plus, albo kombiak. Kombiak wygląda jak firmowy, a Golf Plus jednak przegrywa z Octą. Przynajmniej u mnie przegrał.
                                  Morgoth

G.B.Show

Komentarz

Pracuję...